5 handige WordPress plugins 2018

Plugins

5 handige WordPress plugins 2018

Voor het WordPress CMS zijn talloze (gratis) plugins beschikbaar. In dit artikel delen wij graag 5 plugins die wij bij Van Zwam Media ontzettend veel gebruiken. Deze lijst bevat enkel onbetaalde plugins dus niks kan je weerhouden om ze een kans te geven!

1) Mojo Under Construction

De Mojo Under Construction plugin is een van de eerste plugins die wij bij Van Zwam Media gebruiken bij de opbouw van een nieuwe website. Deze plugin weergeeft een onderhoudsscherm zodra bezoekers terecht komen op een website die nog in ontwikkeling is. Dit onderhoudsscherm is geheel zelf in te richten. Daarnaast is de optie beschikbaar om bezoekers door te verwijzen naar een eventuele andere website, ofwel een redirect. De plugin is slechts met twee klikken aan of uit te zetten. De plugin kan dus ook gebruikt worden als je slechts een uurtje onderhoud wilt plegen aan je website en vervolgens de website weer beschikbaar wilt maken voor bezoekers!

2) Yoast SEO

Een plugin die wij bij elke website gebruiken is de Yoast SEO plugin. Deze plugin geeft de mogelijkheid om bij alle pagina’s, berichten, portfolio items en producten een eigen meta-titel en meta-beschrijving te geven. Dit is zeer gunstig voor de SEO optimalisatie. Daarnaast kan je zelf aangeven op welke woord(en) je de focus wilt leggen bij een pagina of bericht. De plugin geeft vervolgens voor elke pagina of bericht aan wat je nog kunt optimaliseren voor de SEO. De plugin kijkt niet enkel alleen naar de tekst, maar ook naar afbeeldingen (ALT-tekst) en schrijfstijl.

3) W3 Total Cache

Een nadeel van WordPress websites is dat deze websites langzamer kunnen zijn dan statische websites. Door middel van de W3 Total Cache plugin kan door middel van caching de website een stuk sneller gemaakt worden. Het idee van caching is dat website informatie tijdelijk wordt opgeslagen zodat het sneller ingeladen wordt als een gebruiker diezelfde pagina opent. Doordat de website sneller geladen kan worden heeft dit ook een grote positieve impact op de SEO!

4) MonsterInsights

Google Analytics is een gratis tool die je kunt gebruiken om meer informatie te krijgen over jouw website bezoekers en hun gedrag op de website. Hierdoor kun je de website optimaliseren voor je gebruikers. Dit zijn goede redenen om Google Analytics te gebruiken voor je WordPress website en de MonsterInsights plugin helpt hierbij. De plugin zorgt ervoor dat je live kunt zien wat er op jouw website gebeurd. Je kunt zien wat gebruikers doen op jouw website en met welke apparaten ze jouw website bezoeken. De plugin werkt ook voor webshops en kan dus meten hoe populair bepaalde producten bijvoorbeeld zijn. Om de plugin te laten werken zal je simpelweg een aantal Google Analytics gegevens moeten invoeren om zo Analytics en de plugin met elkaar te koppelen!

5) 301 Redirects

De 301 Redirects plugin is een plugin die veel gebruikt wordt als oude pagina’s verwijderd worden of als de website geheel opnieuw wordt opgebouwd. Met deze plugin kunnen oude of dode linkjes worden gelinkt aan nieuwe pagina’s. Dit zorgt ervoor dat in de Google zoekresultaten geen dode links voorkomen en bezoekers altijd terecht komen op een (andere) relevante pagina. Hetzelfde geldt voor blogberichten, portfolio items en producten in de webshop!

Naast deze plugins zijn er nog talloze andere plugins die de moeite waard zijn om te gebruiken. Houd ons blog in de gaten om nog meer plugin aanbevelingen te lezen in de toekomst! Heb je vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op!