Project: Historische Kring Elden

Project: Historische Kring Elden

Het is alweer een tijdje geleden dat we een project hebben uitgelicht. Vandaar dat we graag dit moment willen gebruiken om een afgerond project in de schijnwerpers te zetten.

Afgelopen maand heeft Van Zwam Media gewerkt aan het ontwerp en de technische realisatie voor de Historische Kring Elden. De vorige website was erg verouderd en tevens ook niet gebruikersvriendelijk voor mobiele apparaten. De website was niet schaalbaar en ook de content was lastig te vinden. Aangezien Van Zwam Media zelf ook gevestigd is in Elden, is de website gerealiseerd op basis van sponsoring.

Oplossing

In samenwerking met Gert Scheperboer is een geheel nieuwe website ontstaan. Meneer Scheperboer heeft veel materiaal en informatie aangeleverd dat we konden plaatsen op de website. Door meneer Scheperboer is aangegeven dat hij graag zelf het een en ander wilt kunnen onderhouden en toevoegen in de toekomst. Daarom hebben we gekozen voor het WordPress CMS.

Om toch het historische gevoel te behouden is de site niet op volledige breedte gemaakt maar juist in een venster. Het venster behoudt dezelfde grootte op grote apparaten en wordt kleiner zodra er geschaald moet worden. De navigatiestructuur is een stuk versimpeld en ook zijn de belangrijkste elementen op de voorgrond op de homepagina geplaatst. De site bestaat uit veel beeld, video en informatie. Neem zelfs eens een kijkje op: www.historischekringelden.nl

Na het traject

Na afloop van het traject blijft Van Zwam Media verantwoordelijk voor het technisch updaten van de website. Er zal dus nog regelmatig samengewerkt worden met de Historische Kring Elden!