Statische website

Naast dynamische (WordPress) websites, bied Van Zwam Media ook statische websites aan. Een statische website is een website met een vaste inhoud. Het voordeel van een statische website is dat deze ontzettend snel worden ingeladen

Een statische website is vooral geschikt voor kleine websites die weinig tot geen updates nodig hebben binnen de content. Helaas zitten aan een statische website een aantal nadelen waardoor Van Zwam Media vaak adviseert om voor een dynamische (WordPress) website te gaan.

Al deze voor- en nadelen zullen wij grondig op deze pagina bespreken

Offerte aanvragen

Voordelen van een statische website

Snelle laadtijd

Statische websites laden ontzettend snel. Dit komt doordat de pagina niet constant opnieuw aangemaakt hoeft te worden zodra iemand de site bezoekt. Deze pagina’s staan allemaal al klaar.

Ideaal voor kleine websites

Wil je slechts een kleine website die vooral als online visitekaartje gebruikt wordt? Dan is een statische website ideaal!

Geen updates nodig

Bij een statische websites hoef je geen technische updates uit te voeren. Dit kan je veel tijd en geld schelen!

Weinig serverruimte

Een statische website neemt weinig ruimte in beslag op de server. Hierdoor is het niet nodig om een groot hostingpakket te nemen. Bij sommige hostingbedrijven is het zelfs mogelijk om hosting gratis te krijgen!

Snel te bouwen

Een statische website is relatief snel te bouwen. Hierdoor kan jouw website snel de lucht in!

Geen speciale eisen

Bij een statische website hoef je niet te voldoen aan speciale eisen voor je webhosting wat weer resulteert in een goedkopere hosting!

Nadelen van een statische website

Afhankelijk webbouwer

Voor het doorvoeren van veranderingen op de website ben je erg afhankelijk van de webbouwer. Om aanpassingen te kunnen doorvoeren heb je namelijk kennis nodig van de programmeertalen. Wil je graag zelf aanpassingen kunnen doorvoeren? Ga dan voor een dynamische (WordPress) website

Beperkte mogelijkheden

De mogelijkheden bij een statische website zijn vrij beperkt. Zo is een statische website ongeschikt voor grote websites, webshops en websites met grote functies. Indien je hier naar op zoek bent raden wij je aan om een dynamische (WordPress) website te kiezen!

Minder zoekmachine vriendelijk

Een statische website is minder zoekmachine vriendelijk dan een dynamische website. Wil je een website die goed kan scoren in Google? Ga dan voor een dynamische (WordPress) website

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!