Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress

Waarom kiezen voor WordPress?

WordPress is een CMS systeem (content management systeem) waarmee een website gemakkelijk onderhouden kan worden. Daarnaast biedt WordPress oneindig veel mogelijkheden op het gebied van websites en webshops. Miljoenen gebruikers hebben op dit moment een website die draait op WordPress. In dit artikel bespreken wij de voor- en nadelen van WordPress en hoe deze nadelen op te lossen zijn.

Voordelen van WordPress

WordPress is gratis
Het WordPress CMS is open source software, wat betekent dat je dit gratis kunt downloaden. Daarnaast ben je geheel vrij om zelf de code van dit CMS aan te passen naar jouw wensen.

Zeer gebruikersvriendelijk
WordPress is zeer makkelijk in gebruik en ook erg gebruikersvriendelijk. De back-end is erg intuïtief ingericht waardoor het gemakkelijk is om bepaalde elementen aan te passen voor jou als gebruiker. Het aanmaken van nieuwe pagina’s en/of berichten gaat zeer eenvoudig. Daarnaast kun je de website ten alle tijden, op welke computer dan ook, aanpassen!

SEO vriendelijk
Behalve dat WordPress zeer gemakkelijk is in gebruik, is dit CMS ook zeer SEO vriendelijk. WordPress is afgestemd op SEO (zoekmachine optimalisatie). Natuurlijk heeft de inhoud van de website nog steeds veel invloed op de SEO. Daarnaast zijn er verschillende plug-ins beschikbaar die de website nog SEO vriendelijker maken, zoals de Yoast SEO plug-in die wij bij Van Zwam Media gebruiken.

Ondersteunt meerdere mediatypes
Nog een fijn voordeel aan dit CMS is dat er meerdere mediatypes worden ondersteund. Naast het schrijven van teksten kunnen ook gemakkelijk afbeeldingen en video’s aan de website worden toegevoegd!

Blijft actueel
Jaarlijks worden er meerdere updates vrijgegeven door WordPress. Deze kunnen gemakkelijk met één klik geïnstalleerd worden. Hierdoor blijft het CMS altijd actueel en daarnaast wordt dit CMS continu verder ontwikkeld.

Oneindig veel functionaliteiten
Er zijn ontzettend veel plug-ins beschikbaar waarmee bijna alles gerealiseerd kan worden. Naast de betaalde plug-ins zijn er ook veel gratis plug-ins beschikbaar.

Mobiel vriendelijk
De meeste thema’s zijn automatisch responsief en dus schaalbaar voor mobiele apparaten. Daardoor zijn de meeste thema’s automatisch mobiel vriendelijk. Wil je een thema gebruiken die nog niet mobiel vriendelijk is? Geen probleem, Van Zwam Media zorgt ervoor dat alle websites die opgeleverd worden mobiel en tablet vriendelijk zijn!

Nadelen van WordPress

Veiligheid
Het CMS kan gevoelig worden voor hackers zodra het CMS en de plug-ins niet up-to-date zijn. Het is daarom belangrijk om tijdig alle updates door te voeren. Het CMS geeft in de back-end duidelijk aan wanneer updates voor zowel het CMS als de plug-ins beschikbaar zijn. Vervolgens kun je met één klik de updates doorvoeren!

Snelheid
Een WordPress website kan traag worden indien er teveel gebruik wordt gemaakt van plug-ins. Bij Van Zwam Media gebruiken wij daarom ook zo min mogelijk externe plug-ins. Daarnaast optimaliseren wij websites altijd zo goed mogelijk om de snelheid te verbeteren.

Conclusie

WordPress is een zeer gebruikersvriendelijk CMS waarbij je gemakkelijk zelf de content kunt aanpassen na de bouw van de website. Daarnaast zijn de nadelen die WordPress heeft op te lossen door de website goed te onderhouden. Wil je graag meer weten over WordPress? Neem dan contact met ons op!