Waarom software updates in WordPress belangrijk zijn

Software updates

Waarom software updates in WordPress belangrijk zijn

Je kent het vast wel, de icoontjes met een nummer bij de WordPress plugins. Het is weer tijd om een aantal updates door te voeren. Maar waarom is dit eigenlijk belangrijk?

Het nut van software updates

Het is belangrijk om updates tijdig door te voeren. Een van de belangrijkste redenen zijn de ‘’bug fixes’’ ofwel de aanpassingen die gedaan zijn om fouten te verbeteren. Deze updates zijn met name belangrijk om jouw website veilig te houden en te zorgen dat deze niet gehackt wordt. Het niet tijdig updaten van software kan ervoor zorgen dat hackers doorgangen hebben gevonden om jouw site over te nemen. Hackers zijn voortdurend bezig om doorgangen te vinden in software en updates zorgen ervoor dat deze doorgangen verminderd worden. Daarnaast worden regelmatig updates gegeven om simpelweg de software te verbeteren door nieuwe mogelijkheden aan te bieden, de vormgeving te veranderen of de gebruikerservaring te verbeteren.

Wat moet ik allemaal updaten binnen WordPress?


Er zijn drie zaken die belangrijk zijn om te updaten binnen WordPress.

WordPress zelf
Het WordPress CMS heeft zelf regelmatig een update nodig. Het is mogelijk dat jouw hoster deze updates automatisch doorvoert, maar het kan ook zijn dat je dit zelf moet doen. Door het WordPress CMS te updaten blijf je altijd actueel met de laatste versie.

Plugins
Naast het CMS systeem hebben ook sommige plug-ins regelmatig een update nodig. Of een plugin een update nodig heeft, kun je zien onder het tabje ‘’Plugins’’. Vervolgens wordt gehighlight welke plugins een update nodig hebben en kunnen deze doorgevoerd worden.

Thema’s
Tot slot hebben ook WordPress thema’s regelmatig een update nodig. Bij een aangekocht thema kan het zijn dat je een thema moet activeren met je licentiecode voordat je eventuele updates kunt uitvoeren.

Maak altijd eerst een back-up!

Voordat je gaat beginnen met het updaten van het CMS, plugins of thema’s, is het verstandig om altijd eerst een back-up te maken! In het geval dat een bepaald thema niet goed samengaat met een nieuwe versie van een plug-in, dan kan je de site herstellen naar de oude versie. Je kunt zowel handmatig een back-up maken als een plugin gebruiken die back-ups voor je opslaat. Kies je ervoor om handmatig een back-up te maken? Dan zul je zowel een een back-up moeten maken van alle server bestanden als alle database tabellen en data.

Zoals je leest zijn updates erg belangrijk! Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan gerust contact met ons op!